Reteta pentru clatite:
Punem la incalzit laptele cu untul astfel incat untul sa se topeasca dar laptele sa nu dea in clocot. Se lasa la racit si intre timp amestecam celelalte ingrediente . . . se freaca ouale cu zaharul se adauga faina si amestecam bine cu un tel, punem aromele, varsam laptele caldut dar nu fierbinte si amestecam incetisor pana obtinem un amestec omogen. sursa: reteteculinare.ro
Folosind un mixer se amesteca laptele, oul, faina si un praf de sare. NU se adauga zahar la compozitia de clatite, acesta se va carameliza iar clatitele se vor lipi de tigaie.
Clatitele se pot prepara si fara lapte, cu sifon sau apa minerala. Faina se adauga treptat, in timpul omogenizarii compozitiei, pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga faina pana cand compozitia de clatite are consistenta de smantana. sursa: retete-mancare.ro
Avem nevoie de lapte, faina, oua, un pic de sare, esenta de rom, ulei si gem.
Se amesteca laptele cu ou, sare, esenta de rom si faina pana devine ca o smantana. Se amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.
Se pune pe foc o tigaie cu putin ulei si cand s-a incins se pune cu un polonic din compozitie si se misca tigaia pentru ca sa se acopere toata suprafata cu coca. sursa: numarul1.net.
Iata 3 variante de retete pentru clatite. Va ramane dvs sa alegeti pe acre o veti urma pentru a face aceste clatite delicioase.
Pofta buna.
No comments:
Post a Comment