Saturday, May 28, 2011

Reteta chiftele

Chiftelele sunt o mancare delicioasa facuta din canre tocata.
Iata cateva feluri de retete de chiftele:
Reteta 1
Ingrediente:
1/4 kg carne,
50 g franzela,
50 g ceapa,
3-4 catei de usturoi,
1 ou,
piper,
patrunjel sau marar,
untdelemn,
sare fina sursa: gustos.ro

Reteta 2
1,5 kg de carne toacata (porc + vita, porc sau pui)
- 3 oua
- 5-6 felii de franzela
- sare + piper + condimente (fie pt carne tocata, fie speciale pt chiftelute, fie ierburi aromatice)
- usturoi dupa gust
- faina

Se amesteca toate impreuna, cu mentiunea ca franzela se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine si se adauga doar miezul, la compozitia pt chiftele. Se fac bilute care se dau prin faina si se prajesc in ulei pe ambele parti. sursa: gospodini.blogspot.com
Reteta 3
500 gr carne, 100 gr panine, 100 gr cartofi, patrunjel, sare, faina, ulei 1 ou.

Carnea, cartofi, painea si cepa se dau prin masina de tocat.

Dupa ce s-au tocat se pune peste ele patrunjelul tocat, sare dupa gust, condimente si oul. Din compozitia rezultata se fac mici mingiute care se trec prin faina si se prajesc pe ambele parti in ulei incis. sursa: numarul1.net

No comments:

Post a Comment